Uitspraak 16-003 Verhoging van de waskosten

Zorgaanbieder heeft het voornemen om de kosten voor het wassen van kleding van cliënten van de psychogeriatrische (PG) verblijfslocaties te gaan verhogen en te gaan uniformeren. De methode van wassen en de tarieven verschillen per locatie en er heeft jarenlang geen prijsindexering plaatsgevonden.  De zorgaanbieder geeft aan hier financieel flink op toe te leggen momenteel. Een eerste adviesronde in 2013 heeft niet tot wijziging van de regeling geleid waarna in 2015 opnieuw een adviesaanvraag wordt ingediend. De Centrale Cliëntenraad is het dan wederom niet eens met de verhoging en trekt de onderbouwing van de nieuwe prijs in twijfel.

De LCvV oordeelt dat het inderdaad om een forse verhoging gaat, maar acht het wel aannemelijk dat deze noodzakelijk is. Een aanzienlijke prijsverhoging dient geleidelijk, stapsgewijs, ingevoerd te worden.

Aanmaakdatum: 11-07-2016

Gerelateerde documenten

Uitspraak 15-004 Onderbouwing servicekosten aanleunwoningen
Uitspraak 15-004 Onderbouwing servicekosten aanleunwoningen

Bewoners van een serviceflat hebben de indruk dat de woonservicekosten en zorgservicekosten die zij betalen deels op hetzelfde zien. Een in 2009 door twee bewoners hierover aangespannen kantongerechtsprocedure heeft geen uitkomst of duidelijkheid gebracht. Zorgaanbieder en de eigenaar/verhuurder van de serviceflats hebben nadien op diverse manieren geprobeerd duidelijk te ..

Uitspraak 07-007 Wijziging voor cliënten geldende regeling
Uitspraak 07-007 Wijziging voor cliënten geldende regeling

Deze uitspraak heeft betrekking op een forensisch psychiatrische kliniek. De directeur wil verbieden dat cliënten eigen computers en mobiele telefoons met meer dan een belfunctie in hun bezit hebben. De cliëntenraad is het niet eens met dit plan en brengt daarover een negatief advies uit. De directeur verzoekt de ..

Uitspraak 15-001 Verzwaard adviesrecht bij besluit tot meewerken aan reality tv serie
Uitspraak 15-001 Verzwaard adviesrecht bij besluit tot meewerken aan reality tv serie

Een zorgaanbieder is benaderd door een tv producent met verzoek om mee te werken aan de totstandkoming van een reality tv-serie. Deze serie zou moeten bijdragen aan meer bekendheid over psychiatrische stoornissen en aan destigmatisering van psychiatrische patiënten.

Het idee is dat er een bekende Nederlander wordt opgenomen in een ..

Uitspraak 09-006 Verhuiskostenregeling / Geen nietigheid ingeroepen
Uitspraak 09-006 Verhuiskostenregeling / Geen nietigheid ingeroepen

De zorgaanbieder heeft een verhuiskostenregeling vastgesteld die van toepassing is op bewoners van een appartementencomplex die willen verhuizen naar een nieuw woonzorgcentrum. Het betreft bewoners die voorheen in het verzorgingshuis woonden waarvoor het nieuwe woonzorgcentrum in de plaats is gekomen. Het sociaal plan is op hen niet van toepassing ..

Informatie

Dit is de website van de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden (LCvV). De LCvV wordt in stand gehouden door diverse brancheorganisaties van zorgaanbieders en organisaties voor cliëntenraden in de zorg. Met vragen of opmerkingen over deze site kunt u contact opnemen met de secretaris van de LCvV.