Uitspraak 17-002 Stop op alcoholverkoop

Een zorgaanbieder wil stoppen met de verkoop van licht alcoholische dranken op een locatie waar cliënten komen voor dagbesteding, ontspanning en welke locatie ook aan derden verhuurd wordt. De Centrale Cliëntenraad (CCR) adviseert om niet volledig te stoppen met de verkoop maar de verkoop nog nader te reguleren. De CCR wijst  er op dat veel GGZ cliënten geen problematische omgang met alcohol hebben maar wél aangewezen zijn op de voorzieningen die op dit terrein aanwezig zijn.

De commissie is het met de zorgaanbieder eens dat de verkoop van alcohol niet past bij de doelstellingen van GGZ behandeling en oordeelt dat het voorgenomen besluit in redelijkheid genomen kan worden. Daarbij wordt aanbevolen om wel iets meer tijd te nemen voor geleidelijke invoering van deze verandering.

Aanmaakdatum: 31-05-2017

Gerelateerde documenten

Uitspraak 19-005 Textielservice
Uitspraak 19-005 Textielservice

Een zorgaanbieder wil de textielservice door een externe partij gaan laten uitvoeren. Er zijn tussen diverse locaties nu grote verschillen in uitvoeringswijze en op het wasproces wordt jaarlijks erg veel geld toegelegd. De clientenraad van een van de locaties is na de adviesprocedure met veel vragen blijven zitten, blijkt ..

Uitspraak 17-001 Kosten zorgabonnement
Uitspraak 17-001 Kosten zorgabonnement

Huurders van een appartement in een woon/zorgcomplex zijn verplicht om bij het afsluiten van een huurovereenkomst tevens een zorgabonnement af te sluiten. De invulling van dit zorgabonnement is nader uitgewerkt in een informatiegids voor bewoners. Het zorgabonnement heeft betrekking op de mogelijkheid gebruik te maken van een 24-uurs alarmeringssysteem ..

Uitspraak 13-002 Invoering betaalde rijwielstalling
Uitspraak 13-002 Invoering betaalde rijwielstalling

Uit bezuinigingsoverweging wil zorgaanbieder (een ziekenhuis) de kosten van het laten bewaken van de rijwielstalling niet langer zelf dragen, maar hiervoor bij cliënten en bezoekers een bedrag van 0,40 ct. per fiets laten heffen. De cliëntenraad adviseert hier negatief (verzwaard) over, onder meer omdat zij vreest geen zicht te ..

Uitspraak 07-001 Voorgenomen sluiting mortuarium
Uitspraak 07-001 Voorgenomen sluiting mortuarium

Deze uitspraak van de LCvV heeft betrekking op het voornemen van een zorgaanbieder om de mortuaria van twee zorgcentra te sluiten. De LCvV komt tot de conclusie dat dit voornemen een wijziging van 'een voor cliënten geldende regeling' inhoudt en dus valt onder het verzwaard adviesrecht van de cliëntenraden ..

Informatie

Dit is de website van de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden (LCvV). De LCvV wordt in stand gehouden door diverse brancheorganisaties van zorgaanbieders en organisaties voor cliëntenraden in de zorg. Met vragen of opmerkingen over deze site kunt u contact opnemen met de secretaris van de LCvV.