Uitspraak 19-002 Benoeming van een manager zorg

Na een negatief verzwaard advies over een voorgenomen benoeming van een manager zorg kan de zorgaanbieder hetzij afzien van de benoeming hetzij de LCvV vragen te beoordelen of hij in redelijkheid tot de benoeming over kan gaan.
Een zorgaanbieder dient in te gaan op vragen en bezwaren van de cliëntenraad ook al is de zorgaanbieder absoluut overtuigd van de juiste keuze qua kandidaat en vindt hij de bezwaren van de cliëntenraad niet ter zaken doende.

De LCvV beoordeelt de kwaliteit en zorgvuldigheid van de gevolgde procedures en niet de geschiktheid van de kandidaat.

Aanmaakdatum: 27-05-2019

Gerelateerde documenten

Uitspraak 20-006 Ingrijpende verbouwing, overgangsrecht
Uitspraak 20-006 Ingrijpende verbouwing, overgangsrecht

Een verpleeghuis is toe aan een ingrijpende verbouwing. Aan de cliëntenraad is in 2019 een voorstel gedaan over de wijze waarop de raad in lijn met de nieuwe Wmcz betrokken kan worden bij het verbouwingstraject. Dat voorstel is afgeslagen. Op adviesaanvragen over de verbouwing en wijziging in de maaltijdvoorziening ..

Uitspraak 22-009 Medezeggenschap bij de verkoop en herinrichting van zorgvastgoed
Uitspraak 22-009 Medezeggenschap bij de verkoop en herinrichting van zorgvastgoed

Een lokale cliëntenraad stelt dat de Wmcz2018 niet wordt nageleefd bij de plannen voor verkoop en herinrichting van bepaald zorgvastgoed. De zorginstelling stelt dat er juist erg veel geïnvesteerd is in inspraak van alle betrokkenen inclusief de clientenraad, maar dat er formeel wel een grens getrokken moest worden.

De commissie ..

Uitspraak 11-001 Adviesrecht bij besluit mindering begeleidingsuren
Uitspraak 11-001 Adviesrecht bij besluit mindering begeleidingsuren

Cliëntenvertegenwoordigersraad is het oneens met een besluit om de begeleidingsuren op een woongroep (VGZ) in het weekend te minderen. Op dit besluit van zorgaanbieder is op grond van de WMCZ noch op grond van de instellingsregeling rond cliëntmedezeggenschap verzwaard advies van toepassing. Gewoon adviesrecht is hier wel van toepassing ..

Uitspraak 18-004 Verhuizing dagbesteding
Uitspraak 18-004 Verhuizing dagbesteding

Een zorgaanbieder heeft het voornemen om de dagbesteding van een groep Wmo cliënten te verhuizen naar een andere locatie. De andere locatie betreft een intramurale opnamelocatie voor mensen in een gevorderd stadium van dementie. Die locatie heeft een mooie grote ruimte op de begane grond waar weinig gebruik van wordt ..

Informatie

Dit is de website van de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden (LCvV). De LCvV wordt in stand gehouden door diverse brancheorganisaties van zorgaanbieders en organisaties voor cliëntenraden in de zorg. Met vragen of opmerkingen over deze site kunt u contact opnemen met de secretaris van de LCvV.